Fordon på en gård

Att äga en gård kräver en hel del kunskap, men även de rätta redskapen och motorfordonen för att klara av att sköta om sin gård. Funderar du på att köpa en gård kan det vara bra att känna till vilka fordon som en gård kan behöva.

Många drömmer om att bo på landet och att vara självförsörjande med egen gård, men det är inte gratis. Ute på landet är man sin egen herre över gården och måste således sköta allt ifrån väghållning till gräsklippning. Hos https://kellfri.se hittar du vad du behöver för din gård.

Fordon man bör ha på en gård

Går du i tankarna om att köpa en gård finns det fler utgifter du måste räkna in, förutom köpet av gården. Ibland ingår det som tillhör gården i köpet, men oftast gör det inte det. Då måste du själv köpa till nödvändiga redskap och fordon för att kunna sköta gården på ett ordentligt sätt.

På en gård kan du behöva:

  • En traktor. Med en traktor kan du transportera tunga saker, plöja åkrar och mycket mer som en gård kräver.
  • En snöslunga. På vintern kommer inte kommunen röja snö på din gård och i vissa fall inte ens åka in på landsvägen som leder in till din gård. Då måste du själv kunna ta dig ut i snö och rusk och plöja hela vägen ut till en kommunal väg. Beroende på var din gård ligger kan den sträckan variera från ett par meter till en eller ett par kilometer.
  • En ordentlig gräsklippare. Gårdar har mycket mark och stora trädgårdar som kräver underhållning. Med en åkgräsklippare är det lätt att hålla gräset kort.