Låna pengar till bilköpet utan inkomst

Ibland kan det vara så att man behöver en bil även om det inte finns pengar till att köpa en. Man kanske får jobb på annan ort och så går ingen kollektivtrafik. Då finns det i regel inte tid att spara ihop till en bil utan det är lättare att ta ett lån. Men går det om man inte har någon inkomst, eller kanske bara en liten sådan?

Lån som inte kräver UC

Genom att ta ett lån utan UC slipper man för det första få en sämre kreditvärdighet på grund av att det tas flera UC-förfrågningar. Det syns nämligen för andra att någon tagit en UC på en. Vissa långivare väljer att ta reda på mer om låntagarens ekonomi på annat sätt. Det finns sätt att ta kreditupplysningar som inte syns för andra. Några få långivare tar inte upplysningar alls, men ofta gäller det endast mindre lån. Det kan dock vara en lösning om det är en väldigt billig bil som ska köpas.

Viktigt att tänka på

Det finns flera saker som det är viktigt att ha koll på när det gäller billån. Om du ska ta ett billån och inte har någon inkomst måste du veta hur du ska betala tillbaka lånet. Har du ett väntande arbete kanske det inte är något större problem. Du behöver också fundera över valet av bil. Det kanske inte är klokt att ta ett stort lån för en dyr bil om den bara ska användas till pendling. Då kanske det räcker med att låna till en liten bil som är billig i skatt och som inte drar så mycket bränsle.

Köper du bilen av en privatperson bör du vara medveten om att de sällan erbjuder avbetalningar. Undantaget kan vara om du köper en bil från en vän eller familjemedlem.

Olika typer av lån

Det är också bra att titta på olika typer av lån från olika långivare. Jämför olika lån utan UC, titta på krediter från banken och kontrollera även med bilsäljaren om denne har någon form av billån att erbjuda. Det kan ta en stund att jämföra lånen, och för att finna det alternativ som passar dig bäst bör du göra jobbet ordentligt. Då är chansen större att du också klarar de avbetalningsplaner som sätts upp.

Att låna till bilköp vid låg eller ingen inkomst

Om du tar ett lån utan UC och har jämfört alla lån vet du vad du ger dig in på. Men det kan trots allt vara bra att se över det finstilta en sista gång. Vad händer om din inkomst inte blir som du tänkt dig? Vad sker om din låga inkomst sjunker eller om du får en oförutsedd utgift? Att ha bil ska vara roligt och bra, inte en plåga.