Sälja bil – att tänka på

När det är dags att sälja sin bil finns det olika vägar man kan välja mellan. Den första vägen innebär att man sköter hela affären själv. Från värdering av bilen tills man lämnar över nycklarna. Väljer man att sälja en bil själv finns det dock en hel del man måste tänka på. Det krävs mer jobb än vad man först kan tro. Som tur är finns det tips på nätet som berättar vad man måste göra och hur man ska gå till väga.

Ett annat alternativ är att sälja sitt fordon till ett företag som säljer begagnade bilar i bra skick så sköter de hela affären.

Vilket alternativ är bäst?

Det finns både fördelar och nackdelar med båda alternativen. Man måste bestämma själv vilket alternativ man känner sig mest bekväm med. En sak man måste tänka på om man väljer att sälja bilen till bilhandlare är att de ibland har krav. Ett krav kan vara att de inte köper bilar som är en viss ålder eller har stort antal mil bakom sig.

För att bestämma vilket alternativ man vill välja kan det vara bra att man skriver ner alla fördelar och nackdelar. Väljer man att sälja själv kan man många gånger få ett lite bättre pris för bilen. Men genom att välja att sälja till en bilhandlare kan man ofta lämna över nycklarna mycket snabbare. Säljer man själv måste man tänka på annonsering, köpekontrakt och se till att betalningen är säker samt att köparen är ärlig. En bilhandlare ger ett bud nästan direkt och man slipper planera hela försäljningen.

Skulle man ha svårt att välja kan man alltid kontakta en bilhandlare och lista ut vad de skulle betala för bilen samt vilka krav som gäller. Det kan göra det lättare att bestämma om en bilhandlare känns rätt eller inte.