Dodge

När man hör namnet Dodge så tänker man direkt på muskelbilar. Dodge har specialiserat sig på att bygga bilar med kraftfulla V8:or som gjorde bra ifrån sig både på gatan och på tävlingsbanorna. Dodge har också haft både pickuper och lastbilar i sortimentet.

Dodge Brothers Inc grundades år 1918 av två bröder, John Francis Dodge och Horace Elgin Dodge. Dock köptes Dodge upp av Chrysler under slutet på 1920-talet och har sedan dess producerats som ett eget bilmärke av Chrysler. Dodge har producerat ett stort antal bilmodeller genom åren och de mest kända är nog Dodge Challenger, Dodge Charger och Dodge Viper som idag ses som kultbilar. Bilarna har kraftfulla motorer och har använts ute på tävlingsbanorna under många år med en hel del framgångar som följd.

Under en period samarbetade Dodge med Mitsubishi som byggde många av Dodge bilmodeller, som exempelvis Dodge Colt och Dodge Conquest.

I början på 2010-talet så lanserade Dodge en ny serie av äldre bilmodeller med nya moderna linjer i Europa som Challenger och Charger. Dessa bilar var utrustade med mycket explosiva motorer, som anses vara bland de kraftfullaste, serietillverkade gatbilarna på marknaden idag.