Tyska bilar

Tyskland var ett av de första länderna i världen som började tillverka förbränningsmotorer som gick på bensin. Den första tyska bilen var från Mercedes Benz, vilket skulle lägga grunden för Mercedes Benz långa historia. Mercedes Benz tillverkar exklusiva bilar med mycket lyx, utrustade med motorer som har hög prestanda.

Bilmärket anses vara ett av de mest exklusiva i världen och ägs av regeringschefer, kungar och personer med en mycket god ekonomi. Mercedes Benz har också tillverkat en del bilar i mellanklassen, både sedan och kombi.

BMW

En annan populär tysk bil är BMW som också räknas till skaran av exklusiva bilar. Priset för en BMW är mellan 200 000 kronor upp till över en miljon kronor, beroende på vilken modell och utrustning du väljer. BMW grundades år 1916 och tillverkar även motorcyklar och flygplansmotorer. BMW:s främsta konkurrenter är Mercedes, Volvo, Jaguar och Audi. BMW har också ett eget Formel 1-stall.

Audi

Den första bilen från Audi lanserades år 1910 och därefter har flera bilmodeller tagits fram till år 1939, då företaget slutade kalla bilarna för Audi. Det skulle dröja fram till 1965, samma år som Volkswagen-koncernen förvärvade Audi, innan man återigen namngav bilarna som Audi. Under förkrigstiden och under andra världskriget tillverkade Audi även flygplansmotorer och militärmotorcyklar. Audi har också, precis som Mercedes Benz och BMW, ett eget Formel 1-stall där bilarna tävlar med Audis motorer.

Porsche

Porsche har tillverkat bilar sedan 1930-talet och har genom åren producerat en hel del modeller. Porsches mest kända bil lanserades år 1963, en Porsche 911 som med sin läckra design blev mycket populär. Porsche 911 är företagets mest sålda modell och finns i olika varianter. Porsche tillverkar idag endast sportbilar, även om vissa säljs som kombi eller SUV. Porsche har också rönt stora framgångar på tävlingsbanorna genom åren.