Italienska bilar

Italien är känt för sina sportbilar som bland annat Ferrari, Lamborghini och Maserati. Dessa bilmärken tillhör de mest exklusiva sportbilarna på marknaden och en bil kostar vanligtvis från en miljon och uppåt. Det finns också vanliga personbilar som tillverkas i Italien som mycket populära Fiat och Lancia.

Ferrari

Ferrari grundades år 1928 av Enzo Ferrari och började sina första år med att tillverka bilar och motorer för Formel 1. Ferrari har ett eget Formel 1-stall som rönt stora framgångar genom åren. Sportbilstillverkningen kom igång först under 1940-talet och då främst för att kunna finansiera Ferraris tävlingsverksamhet. Genom åren har ett flertal populära bilmodeller tagits fram som bland annat Ferrari F40, Ferrari Enzo, Ferrari 308, Ferrari Testarossa och superbilen Ferrari F40. Ferrari köptes upp av Fiat år 1969 men blev återigen ett eget företag år 2016.

Fiat

Fiat grundades år 1896 och redan första året lanserade man sin personbil, som tillverkades i enbart 20 exemplar. Det var först under 1950-talet som Fiat kom igång med sin biltillverkning i stor skala och började serietillverka sina bilar.

Fiat har tillverkat många populära bilmodeller som bland annat Fiat 500, Fiat Ritmo och Fiat Punto. Fiat är dessutom det företag som har vunnit mest priser för sina bilar.