Engelska bilar

England har tillverkat bilar ända sedan början på 1900-talet. Bland annat så tillverkade Ford bilar i England, vilket senare gav oss i Sverige tillgång till bilmodeller som Ford Granada, Ford Escort och Ford Taunus.

England har också en del egna bilmärken som exempelvis de exklusivare bilarna Lotus, Aston Martin och Rolls Royce. Rover är också ursprungligen ett engelskt bilmärke som tillverkade bilar som Mini, hundkojan, och Land Rover. Både Rover, och Rolls Royce, såldes senare till BMW som sedan har fortsatt att tillverka den populära hundkojan.

Rolls Royce

Rolls Royce grundades år 1906 och har alltid varit en exklusiv bil som tillverkats med mycket lyx, komfortabel inredning och motorer med hög prestanda. Det har gjort att Rolls Royce har varit en bil som ägts av kungafamiljer och andra förmögna personer som haft råd med både bil och privatchaufför. Nu har Rolls Royce hakat på trenden och tagit fram en SUV vid namn Rolls-Royce Cullinan, vilken har all lyx som vanliga personbilarna. Rolls Royces verksamhet såldes år 1998 till Volkswagen medan namnet Rolls Royce såldes till BMW.

Aston Martin

Aston Martin lanserade sin första bil år 1915. Aston Martin tillverkar sportbilar med snygg design och kraftfulla motorer. Aston Martin är en vanligt förekommande bil i James Bond-filmer.