Att köpa sin första bil

Att köpa sin allra första bil är ett stort ögonblick för många i livet. Oftast görs det i samband med att man tar sitt körkort, vilket ses som ett inträde i vuxenlivet. Eller så gör man det lite senare i livet och sparar ihop till en riktigt fin bil. Det är många som väljer att köpa begagnat första gången eftersom det är betydligt billigare än att köpa en helt ny bil. Många gånger kan du få en riktigt fin bil som fortfarande är körduglig många år framåt. Det gäller bara att vara på sin vakt och se till att man inte blir lurad.

Vänd dig till en seriös bilfirma

När många hör ordet begagnat tänker de på att vända sig till en privatperson via marknadssajter som Blocket eller Tradera. Men du kan likaväl kontakta en bilfirma som köper upp begagnade bilar och säljer dem vidare. Hos Holmgrens bil kan du köpa olika modeller med tryggheten att de har blivit kontrollerade innan de läggs ut till försäljning på hemsidan. Du har dessutom en veckas bytesrätt på samtliga begagnade bilar, så du kan provköra den i en vecka och försäkra dig om att allt känns bra. Här hittar du allt från vanliga personbilar till större skåpbilar.

Ha en klar budget

Innan du ger dig ut på jakt efter din första bil är det viktigt att ha en tydlig plan över hur mycket det får kosta. Då pratar vi inte bara om kostnaden för själva bilen utan allt runtomkring som till exempel skatter och försäkringar. En mindre bil kostar ofta mindre och är dessutom billigare att äga. Men om ni har barn i familjen är det viktigt att bilen har ett större bagage och att alla i familjen får plats utan problem. Med andra ord ska bilen också vara anpassad efter era behov. Titta dessutom på bilens driftkostnader och räkna ut hur mycket den kommer kosta dig per månad. Äldre bilar drar betydligt mer bensin vilket snabbt kan bli en dyr kostnad varje månad, speciellt om du veckopendlar eller kör mycket på din fritid. Idag finns även alternativet med leasing men många unga väljer bort detta eftersom det rör sig om ett långt kontrakt som inte kan brytas i förväg. Man måste med andra ord fundera på om det är värt det.