Bygg en egen carport

Om du har en bil vill du antagligen ha någonstans att parkera den under vintern, under soliga dagar eller när du ska arbeta med den. Då kan en carport vara ett alternativ. Men vad behöver du tänka på gällande bygglov, material och förvaring?

Vilket material krävs?

Hos Buildor finner du det mesta inom bygg och anläggning. En stor fördel är också att du kan få allt hemlevererat så att du snabbt kan sätta igång med ditt bygge. Gå igenom allt och se över vilket material som kan krävas. Cement att gjuta en platta med, takplåtar, reglar och kanske stolpskor är bara några förslag.

Förvara verktyg i carporten

När du bygger en carport behöver du också tänka mer på förvaringen. Du har inga väggar, och ingen dörr att låsa. För att förhindra verktygsstölder behöver du alltså riktigt bra förvaring. I annat fall får du bära in verktygen när du inte behöver dem längre.

Fördelar med en carport

Det finns flera fördelar med en carport jämfört med ett garage. För det första är det billigare att bygga den. Det är också lättare att bygga en carport för husbil än ett garage för den. För det andra blir det lättare att få bygglov, om du alls behöver ett sådant. För det tredje kan carporten också användas för fikastunder, plantering eller liknande om inte bilen står där. Inne i ett garage blir det lätt för mörkt och instängt.