Teckna sin första bilförsäkring

När man köper sin första bil finns det en hel del saker att tänka på och försäkringen är bara en liten del. Men försäkringen är faktiskt en av de allra viktigaste delarna att ha koll på när man skaffar bil.

Jämföra försäkringar

När man ska teckna en bilförsäkring kan det verkligen löna sig att jämföra de olika alternativen. Använd sajten för att hitta den försäkring som passar dig bäst. Du behöver bara fylla i uppgifter om dig och din bil så gör sajten resten. Det är väldigt smart att just jämföra de olika alternativen för att hitta en kostnad och ett skydd man blir nöjd med.

Måste första bilen ha en försäkring?

När man köper sin första bil är det viktigt att man tecknar en försäkring. Det är många som tror att försäkring inte är så viktigt, men det är faktiskt en lag som säger att man måste ha minst en trafikförsäkring för att bilen ska få köras på vägen. Är det däremot tal om en bil som ska renoveras, och som man inte kör krävs ingen försäkring.

Hitta rätt försäkring

Att hitta rätt försäkring är inte helt lätt. Man måste till exempel titta på om man vill ha en helförsäkring, halvförsäkring eller bara en trafikförsäkring. Helförsäkringen kostar mest men den ger också bäst skydd. Det finns också olika tillägg i försäkringarna som kostar lite extra. Det kan vara en bärgningsförsäkring som ger ersättning om bilen behöver bärgas, eller assistansförsäkring som gör att man kan få hjälp med däckbyte eller liknande om man blir stående längs vägen.

Åldersgränser i försäkringen

När det gäller bilförsäkringar finns det ingen övre åldersgräns för föraren. Det kan dock finnas gränser för hur gammal bilen kan vara för att man ska få ersättning för vissa typer av skador. För att försäkringen ska gälla måste föraren av bilen få framföra fordonet. Föraren ska till exempel ha körkort. Det kan också vara så att man valt att sänka försäkringskostnaden genom att ange att ingen under 25 år ska köra bilen. Då kan eventuell ersättning sjunka om man råkar ut för en skada och det trots allt visat sig att föraren varit under 25 år.