Franska bilar

Frankrike var en av de första länderna i världen som började bygga bilar som gick på ånga. Frankrike var tidigt ute då det gällde att tillverka moderna bilar, vilket fick biltillverkare i länder som exempelvis Tyskland att förlägga sin tillverkning i Frankrike i början.

Frankrike har ett flertal bilmärken men de som är mest kända är Renault, Peugeot, Citroën och sportbilsmärket Bugatti. För svenskar så har franska bilar alltid känts plastiga och hållit en låg nivå men de senaste åren så har de franska bilarna tillverkats med högre kvalitet, vilket gör att bilarna återigen börjar konkurrera på den svenska marknaden.

Renault

Renault startades av tre bröder i slutet på 1800-talet och har haft en lång resa som omfattat biltillverkning men också stridsvagnar och andra militära fordon. De mest kända bilmodellerna är Renault Clio, som ersatte Renault 5, Renault Laguna och Renault Megane. Renault tillverkar också lastbilar, vilket sker i samarbete med Volvo idag.

Peugeot

Peugeot började tillverka ångdrivna bilar redan år 1880 men övergick redan år 1891 att tillverka bilar med förbränningsmotor. De mest kända bilmodellerna från Peugeot är Peugeot 205, 405 och 307, varav 205 är den mest sålda personbilen.