Världens 7 största biltillverkare

Volvo? Tesla? Nej, de har faktiskt ingenting mot de fem biltillverkare som är världens största. Listan över biltillverkarna som de senaste åren sålt flest bilar domineras av Japan och Kontinentaleuropa, men även USA får en del av kakan när vi tittar på de biltillverkare som har störst marknadsandelar i världen.

[IMAGE=d6t9wqeQHWeI.jpg]

Att vara hantverkare av något slag innebär vanligtvis att du behöver köra bil en hel del. Samtidigt måste du ha med dig alla verktyg du behöver för att kunna utföra ditt jobb. För det behöver du fordonsinredning som du kan använda för att förvara dina verktyg på ett säkert sätt. Svenska Work System har skapat ett modulsystem som är enkelt att bygga ut och anpassa till just dina förutsättningar.

[IMAGE=bP2o22fr1MeY.jpg]

7. Honda

Honda är Japans näst största billtillverkare och världens sjunde största. Märket är framför allt populärt i Asien och Afrika. Bland deras populäraste bilmodeller finns bland andra Accord, Civic, NSX och Jazz.

6. Ford

Bland klassiska biltillverkare är Ford kanske den mest utmärkande. Ford uppfann i princip det som nu kallas för ’bandet’. En effektivisering av biltillverkningen som gjorde att de kunde producera sina produkter i en aldrig tidigare skådad omfattning. Idag är de nummer 6 i ordningen och har fabriker i bland andra Kina, Thailand, Ryssland och Turkiet.

5. General Motors

General Motors är en amerikansk institution, ett bilföretag som till stora delar drivit ekonomin i norra USA. Under en period ägde de också svenska Volvo (som för övrigt inte ens är en av världens 10 största biltillverkare). GM har fabriker i fler än 37 länder och varumärken som Cadillac, Buick och Chevrolet. För tillfället innehar de ungefär 8,8 procent av världsmarknaden.

4. Hyundai

Sydkoreanska Hyundai är världens fjärde största biltillverkare och som sådan helt oundgänglig för hemlandets ekonomi. Förra året innehade de runt 8 procent av den internationella marknaden.

3. Renault

Renault är en fransk billtillverkare som producerar en rad olika fordon så som bilar, vans, lastbilar, bussar och mycket annat. År 2019 sålde de ca 8.5 miljoner fordon vilket gav dem en total marknadsandel om drygt 9%. Det gör dem till världens tredje största biltillverkare.

2. Volkswagengruppen

Tyska Volkswagen är Europas största biltillverkare och ligger bakom varumärken som Porsche, Scania, Bugatti, Audi och Bentley. År 2019 sålde VW fler än 10 miljoner fordon runt hela världen. Totalt sett innehar de drygt 11 procent av den globala bilmarknaden.

1. Toyota

Toyota är en japansk biltillverkare som säljer sina bilar över hela världen. Totalt innefattar koncernen fem olika varumärken: Toyota, Ranz, Daihatsu, Lexus och Hino. De anses allmänt som inte bara en av de bästa biltillverkarna utan också en av de mest prisvärda. Årligen producerar de runt tio miljoner fordon totalt. Toyota är förutom det, med sin modell

Amerikanska bilar